11 x de briljantste schoonmaaktips

schoonmaaktips

Een kind kan de was doen!

Schoonmaken is iets wat de meeste mensen niet zo leuk vinden om te doen, maar wat nou eenmaal wel moet worden gedaan. Om het schoonmaken wat makkelijker en vooral sneller te maken, hebben we een 11 schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet.

Kende jij deze schoonmaaktips al?

1. Afwasmiddel versus vetvlekken

Heb je vetvlekken in je kleding zitten? Veelal leggen mensen een schijfje citroen op de vlek of gebruikt talkpoeder om de vlek te kunnen verwijderen. Maar wist je dat afwasmiddel veel beter werkt?

2. Vaatwastabletten als alleskunner

Vaatwastabletten worden logischerwijs alleen voor de vaatwasser gebruikt. Wist je dat je deze tabletten ook kunt gebruiken om de frituurpan schoon te maken? Ook kun je het gebruiken om gele vlekken uit kleding te verwijderen.

3. Gaspitten worden blinkend schoon

Je gaspitten schoonboenen kan een monnikenwerk zijn. Maak het jezelf daarom een stuk makkelijker met deze truc. Met een diepvrieszakje, scheutje ammoniak en een glas water kom je al een heel eind!

4. Je badkuip schoonmaken met een stuk grapefruit

Is het tijd om je badkuip onder handen te nemen? Investeer dan niet in dure schoonmaakproducten, maar in een stuk grapefruit en wat zeezout.

5. Stralend witte was dankzij aspirine

Blijft je witte kleding niet stralend wit, ondanks dat je speciale wasmiddelen gebruikt? We hebben een oplossing voor je! Met behulp van wat aspirine kun je je doffe witte kleding, weer stralend wit krijgen!

6. Melk is goed voor elk… schoonmaakklusje

Per ongeluk chocolade-, tomatensaus-, of inktvlekken in je kleding gekregen? Geen nood! Met een beetje melk haal je die vlekken zo uit je shirt.

Lees nog meer tips op de volgende pagina!

Pagina 1/2