Zo ruim je je rommellade écht op

Bijna iedereen heeft thuis wel zo’n rommellade

We hebben allemaal wel spulletjes die we niet willen weggooien, voor het geval we het ooit nog eens willen gebruiken. Daarnaast heb je soms ook kleine spullen die geen eigen plek hebben, maar wel opgeruimd moeten worden. Wat er dan maar mee wordt gedaan? Het belandt in de rommellade. Zelfs de meest georganiseerde mensen kun je erop betrappen dat ze een rommelade in huis hebben. Tijd om het eens op te ruimen.

Met deze stappen ruim je je rommellade echt op.

Rommellade

Wat ligt er allemaal in jouw troeplade? Grote kans dat er wellicht schroefjes, pleisters, elastiekjes, cadeaukaarten, batterijen, bonnetjes -en zo kunnen we nog wel even doorgaan- in slingeren. Hoewel de rommelade zowel leuk kan zijn om te openen, want wat zul je er dit keer aantreffen, is het behoorlijk onoverzichtelijk. Een lade hebben waar verschillende producten in liggen, is geen probleem, maar zorg er wel voor dat het overzichtelijk is.

Weggooien

Haal alle spullen uit de rommellade en sorteer de spullen. Doe dingen als bonnetjes die je niet meer nodig hebt en verlopen kortingskaarten meteen bij het oud papier. Gooi daarnaast alle spullen die kapot zijn of over datum weg. Bewaarde je ook lege batterijen in je lade? Verzamel deze meteen, doe ze in een zakje en breng deze ook meteen weg.

Opruimen

Het is niet de eerste keer dat je iets moest opruimen, daar geen zin in had en dat het voorwerp dan maar in de rommellade verdween. Pak alles dat ergens anders hoort uit de stapel spullen en ruim het meteen op. Leg pleisters en wattenstaafjes bijvoorbeeld meteen bij de rest van je verzorgingsspullen. Gooi ook de ‘misschien heb ik het ooit nog nodig’-spullen weg. In de meeste gevallen heb je die spullen niet meer nodig omdat deze in ‘de lade’ zijn beland en liggen ze je alleen in de weg.

Organiseren

Maak nu groepen van alle spullen die je nog overhebt. Bijvoorbeeld:
Kantoorspullen: denk aan spullen als: paperclips, elastiekjes, pennen, potloden, notitieboekjes, punaises, plakband.
Cadeaukaarten en kortingsbonnen: verzamel deze kaarten en doe deze meteen in je tas of portemonnee. Je hebt ze thuis (vaak) niet nodig.
Klein gereedschap: het is alleen maar handig om een schroevendraaier in huis te hebben, maar hoort deze wel in je lade? Bewaar klein gereedschap, schroeven, spijkers en stanleymessen in een gereedschapskist.

Maak de lade schoon

Even eerlijk, wanneer heb jij je lade opgeruimd en überhaupt schoongemaakt? Wellicht is dat al een tijdje geleden. Haal eventueel de lade helemaal uit de kast en neem deze af met een vochtig microvezeldoekje. Dit is niet iets wat je elke week hoeft te doen, maar doe het in elk geval wel wat vaker dan één keer per jaar.

Gebruik bakjes

Is het tijd om de overgebleven spullen weer in de lade te doen? Leg dan eerst oude Tupperware bakjes (waar geen deksel meer bij zit) in de lade en leg daar je spullen op soort in. Ook kun je oude cosmetiacadoosjes of ziplock bags gebruiken. Zo kunnen je spullen niet door elkaar raken en zie je in één oogopslag wat waar ligt.

Lees ook: Zo zien Pippi, Tommy en Annika uit Pippi Langkous er nu uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Housewife How-To’s | Beeld: Tips en Weetjes