Politie Dordrecht treft achtergelaten peuter aan in auto

De moeder van de peuter wilde zogezegd ‘niet stoppen met winkelen’

In Dordrecht heeft de politie een achtergelaten peuter uit een auto bevrijd. Het huilende kind was achtergebleven in de auto terwijl zijn ouders aan het winkelen waren. De agenten hebben drie kwartier met de peuter gewacht totdat de vader van het kind verscheen.

Huilend kind bevrijd

De agenten troffen de peuter aan in een parkeergarage, nadat er melding was gemaakt van een huilend kind in een auto. Aan Editie NL vertelt een politiewoordvoerder hoe de agenten de peuter hebben bevrijd: “Ze hebben met brute kracht een van de ramen — die op een kier stond — naar beneden geduwd, het portier geopend en het kind uit de auto gehaald.”

Ouders opsporen

De peuter van anderhalf jaar oud was ontroostbaar en moeilijk te kalmeren. Na de bevrijding uit de auto probeerden de agenten om de ouders van het kind op te sporen. Het telefoonnummer van de ouders was echter onvindbaar. De politie besloot om met de peuter bij de auto te blijven wachten totdat de ouders terugkeerden.

‘Niet stoppen met winkelen’

Drie kwartier later kwam de vader van de peuter aangerend met zijn andere kind. “Hij gaf de schuld aan de moeder, die niet wilde stoppen met winkelen,” vertelt de woordvoerder. De agenten wezen de man erop dat hij als vader ook verantwoordelijkheid draagt. Dat bericht komt binnen bij de man. “Hij gaf de indruk dit nooit weer te doen. Toch hebben mijn collega’s een zorgformulier opgemaakt zodat andere instanties er nog naar kunnen kijken,” laat de politiewoordvoerder weten.

Lees ook: Heftig: kinderen op het nippertje uit snikhete auto gered

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Piqsels