Deze extreme weersomstandigheden heeft de maand juli voor ons in petto

Het gaat in de maand juli alle kanten op

Normaal zeggen we ‘april doet wat-ie wil’, maar dit jaar heeft de maand juli daar meer een handje van. Deze zomermaand brengt namelijk verschillende extreme weersomstandigheden met zich mee. De meteorolgen van Weeronline leggen uit wat we in deze maand precies kunnen verwachten. 

De eerste helft van juli

Menig Nederlander besluit dit jaar in eigen land op vakantie gaan. Leuk, maar de garantie op zon is in Nederland nooit helemaal zeker. Heb je een vakantie in de eerste maand van juli op de planning staan? Dan is de kans op een regenbui hier en daar best groot. Daarnaast gaat dit gepaard met extreme weersomstandigheden zoals onweer, windstoten en hagel. Ondanks de droogte is hierdoor wateroverlast niet uitgesloten. Wees niet helemaal getreurd. Naast deze extreme voorspellingen blijft de temperatuur in de eerste helft van juli rond de 25 graden – oftewel: die korte broek kan gewoon ingepakt worden.

De tweede helft van juli

In de tweede helft van juli slaat het weer volgens Weeronline flink om. De temperaturen stijgen en waarden van dertig graden worden mogelijk gehaald. Ook zijn uitschieters van boven de dertig graden niet uitgesloten, waardoor een hittegolf al gauw op de loer ligt. Indien je in de tweede helft van juli een vakantie in Nederland in het verschiet hebt, wees dan toch nog voorbereid op wat stevige regen- en onweersbuien. Want naast de extreme hitte kan het zo nu en dan met bakken uit de lucht vallen.

De maand augustus

Het voorspellen van de temperaturen in Nederland is knap lastig. Toch durven de meteorologen voorzichtig een voorspelling te doen. Want waar we in de maand juli te maken krijgen met flink wat regenval, geldt dit voor de maand augustus absoluut niet. In de maand augustus stijgen de temperaturen flink. Het kan zelfs rond de 35 tot 40 graden worden. Daarnaast is de kans op meerdere (!) hittegolven niet uitgesloten. Dus, geniet nog maar even van die koele regenbuien in de maand juli.

Lees ook: Shocking: familie ontdekt 25.000 bijen onder eigen trampoline

Bron: FLAIR | Beeld: Pexels