Huh?! Deze dingen kun je allemaal met krijt doen

Pak de krijtjes van je zoon of dochter er maar bij!

Als je dacht dat krijt voornamelijk wordt gebruikt om de stoep of een bord te voorzien van de mooiste tekeningen, heb je het mis. Je kunt namelijk van alles doen met het tekengerij. Wist je bijvoorbeeld dat je met behulp van krijt zweetplekken uit kleding kunt krijgen? Dit en een paar andere weetjes hebben we voor je op een rijtje gezet!

Wat een wonderspul!

Zweetplekken uit kleding

Met behulp van wit krijt kun je zweetplekken als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Wrijf simpelweg met een krijtje over de zweetvlek heen. Laat het even intrekken en was het kledingstuk vervolgens zoals je het altijd doet. Na het wassen is de zweetvlek verdwenen!

Vetvlek in kleding

Het bovengenoemde trucje werkt ook als je per ongeluk een vetvlek in je kleding hebt gekregen. Even met het witte krijtje over de vlek wrijven, laten intrekken en vervolgens in de wasmachine deponeren.

Voorkom roest op gereedschap

Voor goed gereedschap moet je vaak diep in de buidel tasten, niet zo gek dat je daarom zuinig bent op je gereedschap. Roest op je materiaal hebben, is dan ook als een doorn in het oog. Aangezien krijt vocht opneemt, is het verstandig om een krijtje in je gereedschapskist te doen. Dankzij het krijtje ontstaat er minder snel roest.

Voorkom zilververkleuringen

Als je mooie zilver is verkleurd, zijn er gelukkig een heleboel tips die je kunt toepassen om je zilver weer mooi schoon te krijgen. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Voorkom dat je zilver verkleurt, door er een krijtje bij te leggen. Ideaal!

Sleutel gaat makkelijker in het slot

Als het steeds lastiger wordt om de sleutel in het slot te doen, kan krijt de oplossing bieden. Doe een beetje krijt op de sleutel en doe de sleutel een paar keer in het sleutelgat. Je zult zien dat het daarna een stuk makkelijker is om de deur te openen!

Vaarwel mieren

Doordat het warmer wordt lijkt het wel alsof mieren uit de grond schieten als paddenstoelen. Voorkom dat de beestjes bij je in huis te vinden zijn door wat krijt bij de deurpost, en andere plekken waar ze binnen kunnen komen, te strooien.

Lees ook: Dit is de snelste en handigste manier om je huis schoon te maken!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kiwify | Beeld: Pixabay