5x zo houd je je bank langer mooi

Zo heb je langer plezier van je bank

Een nieuwe bank is de wens van velen. Helaas heeft je portemonnee er ook nog wat van te zeggen en is een nieuwe bank niet zomaar gekocht. Heb je toch een nieuw bankstel aangeschaft? Dan wil je ‘m zo lang mogelijk mooi houden. Met deze tips lukt dat!

Als je je aan deze tips houdt, blijft je bank langer mooi.

Ga niet steeds op dezelfde plek zitten

De mens is best een gewoontedier en het zou zo kunnen dat jij het liefst altijd op dezelfde plek op dezelfde manier op de bank zit. Die ene plek slijt dan wel sneller dan de rest. Probeer elke dag op een andere plek te zitten. Door je gewicht te verdelen, voorkom je voortijdige slijtage op een bepaald stuk van de bank.

Maak regelmatig schoon

We nuttigen het avondeten dan wel braaf aan tafel, maar een zak chips trekken we wel open op de sofa. Stofzuig jouw drie- of tweezitsbank regelmatig om te voorkomen dat etensresten of viezigheid in de vezels van de bank gaan zitten.

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Een allesreiniger beweert met de grote letters op de verpakking dan wel ‘alles te reinigen’, maar je bank valt hier toch echt niet onder. Het is verstandig om je bankstel schoon te maken met het juiste schoonmaakmiddel en dat kan per bank verschillen. Zo heb je voor een leren bank andere schoonmaakmiddelen nodig dan voor een stoffen sofa.

Positioneer de bank op de juiste plek

Lekker, je bank in de zon zetten. Je bank is het hier alleen niet mee eens. Zonlicht kan ervoor zorgen dat de stof van de bank verbleekt of zelfs verkleurt. Ook de verwarming is niet de beste vriend van je zetel. Met name een leren exemplaar kun je beter niet te dichtbij de verwarming plaatsen. De warmte zorgt ervoor dat het leer uitdroogt en daar wordt je sofa niet mooier van.

Verplaats je bank op de juiste manier

De interieurliefhebbers onder ons zullen de woonkamer nog weleens dusdanig onder handen nemen dat ook de bank een ander plekje krijgt. Ga je je bankstel verplaatsen? Doe dit dan op de juiste manier. Trek vooral niet aan de leuning, maar til de bank op aan de onderkant.

Lees ook: Zo verwijder je gemakkelijk een koffievlek uit je stoffen bank

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing | Beeld: Unsplash