8 keukenspullen die je vandaag nog weg kunt gooien


Deze keukenspullen mogen de prullenbak in

Een groot gedeelte van een opgeruimd huis behouden, is het zogenaamde ‘ontspullen’. Een overdaad aan spullen oogt rommelig en is ook nog eens nergens voor nodig. Puilen jouw keukenkastjes ook uit en zoek je je suf naar de juiste pan en bijbehorende deksel? Dan is het wellicht tijd om kritisch naar je keukenspullen te kijken. Gooi deze acht dingen dan ook vandaag nog weg!

Een opgeruimde keuken is het halve werk van koken.

1. Apparaten en gadgets

We beginnen gelijk groots. Trek de kasten en lades open en kijk kritisch naar de apparaten en handige gadgets die daar staan. Was jij ervan overtuigd dat je iedere week courgetti zou eten, maar vind je gewone pasta toch stiekem een stuk lekkerder? Doneer de Spirelli dan maar aan een kringloopwinkel. Ook de sapcentrifuge die eigenlijk nooit gebruikt wordt  – want het schoonmaken kost zo veel tijd – kan naar de kringloop of op Marktplaats.

2. Kookboeken

Kookboeken zijn leuke cadeaus om te krijgen en te geven. We gebruiken ze regelmatig om inspiratie op te doen of om er een gerecht uit te koken. Maar als je een hele hoop hebt, weet je best dat je ze niet allemaal gebruikt. Of gebruik je ze überhaupt niet meer omdat je het internet als naslagwerk gebruikt? Houd alleen de boeken die je daadwerkelijk gebruikt. Gebruik je ze niet regelmatig maar wil je ze echt houden? Zet ze dan liever in de boekenkast en laat ze niet op het aanrecht slingeren.

3. Thuisbezorgd-rommel

Haal je regelmatig eten af, zoals Chinees of patat of laat je het lekker thuisbezorgen? Veel rasechte zuinige Hollanders bewaren alles wat ze krijgen, waaronder kleine zakjes zout, mini pakjes boter en ongebruikte eetstokjes. Waarom eigenlijk? Ga je dit ooit gebruiken? Waarschijnlijk niet. Dit kan dus regelrecht de prullenbak in.

4. Plastic bakjes

Trek in een willekeurig huishouden een keukenkastje open en je wordt bijna overvallen door de scheef opgestapelde plastic bakjes. Supergoed om restjes eten in te bewaren en om kliekjes mee in de vriezer te zetten, maar heb je er echt zoveel nodig? Haal alle bakjes uit de kast en kijk of ze nog een deksel hebben. Gooi deksels zonder bakje en bakjes zonder deksel gelijk weg. Ook bakjes die misvormd of verkleurd zijn kunnen de prullenbak in. Het is handig om alleen gelijke formaten te houden, dit stapelt makkelijker en zo heb je altijd een deksel, maar als je verschillende formaten houdt kun je ze ook in elkaar doen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2