Politie waarschuwt vakantiegangers voor stukjes plastic in de deur

politie waarschuwt
De politie waarschuwt opnieuw voor deze inbraaktechniek

Misschien ben je al bekend met deze techniek: inbrekers ‘markeren’ je huis met een onopvallend object om te kijken of jij thuis bent of niet. Zo zijn er al blaadjes in de brievenbus, papiertjes tussen de deur en lege blikjes op de mat voorbij gekomen. De politie waarschuwt op de Facebookpagina van Politie Lelystad wederom voor deze techniek, nu met stukjes plastic.

Check altijd je deuren.

Plastic in het slot

In Lelystad en omstreken zijn er op verschillende plaatsen stukjes plastic in sloten opgedoken. Deze techniek wordt toegepast door inbrekers. Wordt het stukje plastic verwijderd, dan is er waarschijnlijk iemand thuis. Blijft het stukje plastic een paar dagen zitten, dan is de eigenaar hoogstwaarschijnlijk op vakantie en hebben de inbrekers vrij spel.

Controleren

De politie waarschuwt mensen voor deze techniek en roept iedereen op om zijn sloten goed te controleren. Controleer dus óók je achterdeur en schuur. Ga je binnenkort op vakantie? Vraag dan aan een buur of deze je deuren wil controleren op verdachte zaken, zoals stukjes plastic, maar ook onopvallendere dingen zoals dingen die uit de brievenbus steken of dingen die op afval lijken op je mat.

Vakantie

Het is een goed idee om iemand te vragen op je huis te passen wanneer jij weg bent, ook als je geen huisdieren of planten hebt. Vraag een buurman of -vrouw om je deuren te controleren en om post van de mat of uit de brievenbus te halen en op een plek uit het zicht te leggen. Meer tips over je huis bewoonbaar te laten lijken, lees je hier.

Lees ook: Doen: maak altijd een foto van je gasstel of kookplaat voordat je op vakantie gaat

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Politie Lelystad | Beeld: Pexels