Tocht in huis? Met deze tip ben je er zo vanaf!

tocht in huis tip
Tocht in huis is verleden tijd dankzij deze handige tip

Met het gure, winderige weer merken we dat we steeds meer last hebben van tocht in ons huis. Met name als je net onderuit gezakt op de bank zit en een constante kou langs de nek voelt gaan. Erg vervelend, want je kunt er ook gezondheidsklachten van krijgen zoals een stijve nek, verkrampte ledematen, hoofdpijn en vermoeidheidsklachten. Tijd om het probleem aan te pakken en tocht in huis tegen te gaan!

Met een simpele truc ben je snel van de tocht in huis af.

Tocht in huis

Tocht is een luchtstroom die ontstaat door luchtdrukverplaatsingen. Zodra dit warme lucht is, merken we hier veelal niet veel van. Maar als de lucht in de herfst en winter koud is, vinden we het al snel veel te tochtig in huis. Er zijn een aantal tips om te achterhalen waar deze tocht precies vandaan komt:

  • Steek een kaars of waxinelichtje aan en houd deze op de plekken waarvan je vermoedt dat het tocht. Waait het vlammetje een kant op, dan weet je dat het op deze plek tocht in huis.
  • Maak je hand(en) vochtig en houd ze in de lucht, zo kun je makkelijker aanvoelen waar het vandaan komt.
  • Hang een draadje aan het plafond en kijk of deze een kant opwaait als niemand beweegt. Zo kun je zien of er tocht is en van welke kant het komt.

Handige tip

In negen van de tien gevallen komt de tocht onder de deurpost vandaan. Een simpele manier om deze tocht in huis tegen te gaan is door middel van een ‘pool noodle’. Deze schuimachtige, langwerpige voorwerpen worden vaak in zwembaden gebruikt als hulpmiddel om te blijven drijven. Deze ‘pool noodles’ zijn verkrijgbaar bij diverse sportwinkels. Meet de onderzijde van de deur op en knip de noodle op maat. Knip het vervolgens in de lengte vanuit het gat in het midden. Vouw de noodle om de onderzijde van de deur. Et voilà, de tocht in huis is vanaf nu verleden tijd!

Bekijk hieronder de video van LibelleTV hoe je deze tip toepast:

Lees ook: Vrouw bouwt mini bibliotheek in stronk van 110-jarige boom

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Strooming, LibelleTV | Beeld: Pxhere