Waterpret in de achtertuin: warmste Hemelvaart ooit verwacht

Het belooft met Hemelvaartsdag een stralende dag te worden

Wie dacht dat het nu al heerlijk weer is, kan aankomende donderdag zijn hart ophalen. Deze week lopen de temperaturen namelijk alleen nog maar meer op. Met als hoogtepunt: de warmste Hemelvaart ooit met een maximumtemperatuur van maar liefst 27 graden! Dat wordt dolle waterpret in de achtertuin.

Genieten in eigen tuin

Hoewel we nog niet op de terrassen kunnen genieten van een verkoelend drankje, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Tover de achtertuin om tot een waterparadijs voor de kinderen of creëer je eigen lounge terras. We kunnen donderdag namelijk een stralende en warme dag verwachten. En hier kunnen we het beste nog maar van genieten zolang het duurt, want volgens de weersvoorspelling slaat het weer na Hemelvaartsdag weer om.

Warmste Hemelvaart ooit

Begin deze week is het nog licht bewolkt en kan er plaatselijk een klein beetje regen vallen. Toch breekt de zon steeds meer door en zal ook de temperatuur de komende dagen verder oplopen. Volgens de weersvoorspelling kunnen we dinsdag, woensdag en donderdag op warme lentedagen rekenen. Met name donderdag op Hemelvaartsdag wordt het een aangename dag. In het binnenland kan de temperatuur zelfs oplopen tot maar liefst 27 graden. Dit zou zo maar eens een van de warmste Hemelvaart ooit worden, zo meldt Weeronline.

Na zonneschijn komt regen…

Helaas zijn we niet alleen de brenger van goed nieuws. Aan het einde van de week draait de wind weer naar het westen en komt er een abrupt einde aan het zonnige weer. Vanaf vrijdag zijn er weer bewolkte, natte dagen voorspeld. Geniet daarom de aankomende dagen maar extra goed van het lekkere weer!

Geplaatst door Buienradar op Zondag 17 mei 2020

Lees ook: Efteling weer open: zo gaat een bezoekje eruitzien

Bron: Nu.nl, Weeronline | Beeld: Piqsels