Kras of barst in je autoruit? Met dit trucje kun je je ruit zelf weer herstellen

sterretje autoruit

Repareer zelf je autoruit

We hebben het allemaal weleens gehad: je rijdt voorzichtig over de snelweg en plotseling komt er vanuit het niets een steentje op je autoruit terecht en die veroorzaakt een vervelende barst. Die kleine barst kan nu nog wel een klein probleempje zijn, maar je weet dat als je het zo laat deze alleen maar groter en groter kan worden.

Met deze handige tips kun je voortaan zelf een barst, sterretje of kras uit je autoruit verwijderen.

Koud weer

Bij koud weer zijn er een aantal dingen dat je absoluut niet moet doen met je auto:

  • Heet water: Als je bevroren ruiten hebt, gooi hier dan nóóit heet water over heen. Je ruit loopt dan het risico op een enorme barst en dan gaat dat autoritje helemaal niks meer worden.
  • Krantenpapier: Bedek ook je ruiten niet met krantenpapier. Dit kan vastvriezen en is vervolgens niet meer los te krijgen. Ook niet heel handig als je vervolgens wil rijden in je auto.
  • Motor uit: Laat je motor uit als je je ruiten aan het krabben bent. Je ademt alleen maar chemicaliën in en het doet niks goeds voor je ruiten.
  • Handrem: De handrem kun je beter even laten voor wat het is. Als het koud is kan-ie vastvriezen. Gebruik liever wielblokken of zet de auto in parkeerstand.
  • Motor starten: Wil je auto niet starten? Zet alle stroomverbruikers, zoals de radio, de verwarming en je lichten, uit en probeer het dan nog eens. Als de auto eenmaal gestart is kun je ze weer aanzetten.

Heb je ondanks alles toch een barst in je voorruit? We hebben nu een briljante truc om te voorkomen dat de barst zich verspreidt!  Ben je al benieuwd hoe je dit moet doen? Bekijk dan snel even de video op de volgende pagina:

Pagina 1/2