7 Tips om zelfs het kleinste halletje op te fleuren

halletje

Zelfs de kleinste halletjes en bijkeukens krijgen volop sfeer!

Wanneer je je huis inricht, dan heb je waarschijnlijk volop aandacht voor je woonkamer, slaapkamer, en keuken. Dat is immers waar je de meeste tijd zult besteden op een dag. En ach, die gang of dat bijkeukentje, hoeveel tijd besteed je daar nu écht? Toch kun je met een paar slimme tips ervoor zorgen dat ook deze ruimten volop sfeer ademen. En dat is wel zo lekker thuiskomen!

1. Kies voor kleur

In een kleine hal of een smal gangpad, gaan we al snel voor neutrale kleuren. Wel zo simpel, en het oogt nu eenmaal rustiger. Maar wees niet bang om júist in je hal voor een flinke pop of colour te gaan. Door muren en plafonds in één kleur te verven, behoud je die rust. Welke kleur kies jij?

2. Think big!

Het klinkt misschien tegenstrijdig: een kleine hal, maar groot denken? Toch kan dit erg goed werken. In plaats van een paar kleine accenten op de muur, doe je met XXL decoraties de ruimte groter ogen.

3. Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Misschien ben je deze tip wel eens vaker tegengekomen: met een flinke spiegel aan de wand, creëer je de illusie dat een ruimte flink groter is dan in de werkelijkheid. Júist je hal is een uitgelezen plek om deze truc toe te passen. Zo oogt je entree een stuk ruimer. Plus: je hebt direct een handige locatie om nog even een borstel door je haar te halen, je kraag recht te trekken en eventuele lippenstift van je tanden te poetsen. Praktisch én stijlvol!

4. Losse haakjes

Als je erover nadenkt is er geen énkel meubelstuk in huis dat zo veel in gebruik is als een kapstok. Maar als je hier geen ruimte voor hebt: wat dan? Hang je je jassen dan maar over een trapleuning? Welnee! Kies een aantal losse knoppen of haken uit en zet die met een goede plug vast in je muur. Varieer met hoogte en grootte om het een speels geheel te maken.

5. Klein maakt groot

Kies je niet voor kleur op de muren, maar houd je de boel fris wit? Dan kun je met een set leuke lijstjes de boel helemaal opvrolijken. Wijs één specifiek vlak op de muur aan als je ‘galerij’. Kies prints, ansichtkaarten, posters, of je favoriete foto’s, en ga aan de slag. Binnen dat ene vlak rangschik je alle lijstjes om zo één accentmuur te maken in de hal. Met een lichte, neutrale kleur als een wit of zachtgrijs als achtergrond, werkt dit prima in een kleine ruimte.

6. Zwevende planken

De één heeft een bankje in z’n entree staan, de ander gaat voor een volledige ladekast…maar wat als je daar geen ruimte voor hebt? Dan kunnen een stel losse, zwevende plankjes aan de muur een oplossing bieden. Ga eens na hoeveel je nu écht in je hal wilt bewaren: met een spiegel, een set sleutels en een paraplu ben je er al. Toch?

7. Kek kleedje

Mocht je nu niets willen verven, niks aan de muur kunnen hangen én geen ruimte hebben voor extra meubels in de hal, dan heb je nog steeds een paar opties. Met een subtiele loper of vrolijk kleed in de hal, kleed je de boel nog nét even aan. Zo gedaan, dat opfrissen!

 

Lees ook: In 5 stappen brandschone rotan meubels die extra lang meegaan

Bron: The Spruce | Beeld: Pexels, Mirto Kon