Zo maak je de vaatwasser schoon


Zo blijft je vaatwasser schoon

Onze vaatwasser heeft het maar zwaar te verduren. Hij moet iedere dag aan het werk, wellicht zelfs twee keer per dag als je een groot gezin hebt of een feestje geeft. Omdat de vaatwasser onze vuile vaat weer schoonmaakt, verwachten we dat alles in de machine ook daadwerkelijk schoon blijft. Maar dat is niet zo! Er blijven etensresten achter waardoor er bacteriën en schimmels kunnen groeien die nare geurtjes veroorzaken.

Houd je vaatwasser schoon om zijn levensduur te verlengen.

Schoon

Het is belangrijk om je vaatwasser schoon te houden. De restjes eten die achterblijven kunnen nare geurtjes achterlaten omdat ze beginnen te schimmelen. Ook komen er bacteriën vrij die in je vaatwasser blijven circuleren. Ook kunnen etensresten, vet en zeep de vaatwasser verstoppen, waardoor die stuk kan gaan. Maak hem dus regelmatig schoon om dure reparaties te voorkomen.

Dit heb je nodig

  • Vaatdoekje
  • Vaatwasmiddel
  • Witte azijn

Stap 1

Haal een nat doekje door de binnenkant van je vaatwasser om vuil en etensresten weg te halen. Maak de wanden en de deur schoon.

Stap 2

Vul het de zeepdispenser met vaatwasmiddel (geen gewoon afwasmiddel!). Zet het bestekbakje op zijn kop en zet de vaatwasser leeg aan. Als jouw vaatwasser een schoonmaakoptie of self-cleanoptie heeft, selecteer die dan.

Stap 3

Om vieze geurtjes en vlekken te verwijderen, zet de vaatwasser dan leeg aan zonder vaatwasmiddel. Wanneer de vaatwasser begint te pompen onderbreek je hem en zet je een kopje met witte azijn in het onderste rek. Doe de vaatwasser dan dicht en laat hem het programma afmaken.

Stap 4

Maak de filters eens per maand schoon en maak ook het putje en de uitgangen schoon om te kijken of er geen voedsel in erstopt zit. Gebruik een zachte borstel en water. Volg de handleiding om te kijken hoe je alle losse onderdelen terugzet.

Lees ook: 6 fouten die iedereen maakt bij het gebruiken van de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Videostill