Vakantie naar het buitenland? Hier vind je naar welke landen je kunt reizen

Met deze speciale corona-reiswijzer blijf je op de hoogte

Hoewel de meeste van ons de deur niet veel uitkomen, wordt er in Nederland al door miljoenen mensen vakantieplannen gemaakt. Met de versoepelingen van de coronamaatregelen in het vooruitzicht zijn veel mensen van plan er in de zomermaanden even tussenuit te gaan. Maar waarheen kunnen we dit jaar op reis?

Binnen- of buitenland

Zoals het er nu naar uit ziet, gaan vanaf 1 juli alle campings en vakantieparken in Nederland weer volledig open. Een vakantie in eigen land lijkt er dus wel in te zitten. Vertrek je liever naar verre oorden? Dan is er nog veel onduidelijk over wat er deze zomer wel en niet mogelijk is. Op dit moment is het Nederlandse toeristen zelfs niet toegestaan om in buurlanden België en Duitsland een tentje op te zetten en zijn alle grenzen nog potdicht.

Reiswijzer

Om vakantiegangers op weg te helpen heeft de ANWB nu een speciale corona-reiswijzer ontwikkeld. Hierin is te vinden welke vakantielanden in Europa weer buitenlandse toeristen verwelkomen en met welke maatregelen bezoekers rekening moeten houden. De reiswijzer geeft bijvoorbeeld aan of horeca en bezienswaardigheden weer open zijn in deze vakantielanden, en hoe het met de verblijfsmogelijkheden zit. Zo kun je in de gaten houden of een tripje naar je favoriete vakantiebestemming al haalbaar is.

Nog even afwachten

Alle 17 landen die ANWB in de reiswijzer heeft opgenomen, zijn momenteel nog niet toegankelijk voor vakantievierders. Het plannen van een buitenlandse vakantie laat dus nog even op zich wachten. De verkeersorganisatie zorgt er wel voor dat de pagina iedere dag geüpdatet wordt, zodat toeristen die staan te springen om weer de grens over te steken gelijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op reisgebied.

Lees ook: Met deze tips is het heerlijk om in je eentje te wandelen

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash