Feeling blue: hond meet zichzelf een blauwe vacht aan nadat ze door de verf rolt

hond

De verf was per ongeluk in het gras beland en Bessie zag haar kans schoon

Honden zijn net kinderen. Let je even niet op ze? Dan halen ze allerlei kattenkwaad uit. De hond van Sacha was hier geen uitzondering op. Nadat een natte doek met blauwe verf op de grond viel, voelde viervoeter Bessie de behoefte om even door de verfresten te rollen.

Een blauwe hond

“Wat doe je als je hond door verf rolt en de verf er niet uit wil na twee keer wassen?”, vraagt Sasha grappend op Twitter. Hij plaatst daarbij de foto van zijn hond Bessie, wiens vacht blauwer dan blauw kleurt. 

Blauwe verf in het gras

Het hondenbaasje legt uit dat zijn hond door de blauwe verf rolde nadat een canvas met blauwe verf op de grond viel, in het gras. Hij vermoedt dat zijn tweejarige hond het een grappige geur vond en er daarom eens even goed doorheen rolde. “Ze is nu gewassen en de meeste verf zat in haar vacht en niet op haar huid”, schrijft hij opgelucht. 

Wasbeurten

De wasbeurten hielpen om de verf wat uit het haar van de hond te krijgen. Desalniettemin loopt Bessie rond met een blauwe kop. “Ik wilde niet te veel hondenshampoo rondom haar neus gebruiken, dus daarom is haar hoofd nog steeds erg blauw.”

Naar de dierenarts

Voor de zekerheid nam Sacha toch nog even contact op met de dierenarts, maar die verzekerde hem dat Bessie gezond is en dat er geen reden is tot zorgen. Het is nu een kwestie van wachten tot de verf is verdwenen. Tot nu toe lijkt dat vrij goed te lukken. Een dag later schrijft de hondenpapa dat hij Bessie meenam naar het strand: “Na een dag op het strand en door het zand rollen is het meeste blauw verdwenen.”

Lees ook: Krijgt jouw hond of kat de juiste voeding? Let op deze 4 signalen

Bron: Twitter Sacha | Beeld: Unsplash