Nieuwste TikTok trend is ‘extreem gevaarlijk’ te noemen

tiktok trend gevaarlijk

Iets heel anders dan de vrolijke dansjes of handige lifehacks

TikTok is razendpopulair. Naast vrolijke dansjes en grappige video’s, vinden we er ook handige lifehacks waarin mensen uitleggen hoe je sneakers wit houdt of hoe je van je migraine afkomt bijvoorbeeld. Inmiddels is er een nieuwe trend gaande, maar die is iets minder positief te noemen, gevaarlijk zelfs.

Tanden bleken

Naast al die vrolijkheid en handige tips, gaat er af en toe ook minder leuke content rond op TikTok. Zo zien we regelmatig challenges die gevaarlijk zijn en de nieuwste ‘trend’ is daar één van. Het zelf bleken van je tanden is namelijk hot onder beauty-influencers. En nee, de TikTokkers doen dit niet met een goedgekeurde set. Ze bleken hun tanden met waterstofperoxide. Een ingrediënt waar je inderdaad je tanden mee kunt bleken, maar het goedkope middel is niet geschikt om zelf zomaar mee aan de slag te gaan.

Flessen waterstofperoxide

Neem nu de 18-jarige Britse Claudia. Zij kocht online een fles met drie procent waterstofperoxide. Ter vergelijking: in Engeland mag zo’n fles maximaal 0,1 procent waterstofperoxide bevatten voor de verkoop aan consumenten. In een TikTok-video laat Claudia zien hoe ze het spul met een watje op haar tanden aanbrengt en het een minuut laat zitten. De 18-jarige herhaalde dit vier dagen en daarna was het effect zo goed, dat Claudia ermee kon stoppen. “Stop met je geld uitgeven aan dure middelen die toch niet werken. Je betaalt voor het merk, niet het product zelf, aldus de Britse. “Als Amerikanen soms 14 procent waterstofperoxide gebruiken, zal dit ook wel goed zijn.”

Zorgwekkend

Tandartsen maken zich zorgen over de nieuwe bleektrend en niet geheel onterecht. Waterstofperoxide kan namelijk schade aan je tandvlees veroorzaken, met als gevolg dat je tanden uitvallen, vertelt een tandarts aan Daily Mail. “Het is heel belangrijk dat iemand het proces overziet. De gel om te bleken mag niet tegen je tandvlees aankomen. Dat kan zorgen voor ontstekingen en uiteindelijk tanduitval.”

Voorzichtigheid geboden

Het is dus niet aan te raden om mee te doen aan de bleektrend. Voor iedereen die het tóch wil proberen: voorzichtigheid is geboden. Tandvlees heeft een functie, het houdt je tanden op hun plek. Als het tandvlees te vaak of te heftig gaat ontsteken, kan die functie niet meer worden uitgevoerd. En wat heb je aan witte tanden als ze eruit vallen?

@clauds244

I’m hungover so excuse the lack of enthusiasm #foryoupage #foryou #fyp #dentist #teeth #teethwhitening #advice

? original sound – clauds244

Lees ook: Amerikaanse ‘Skinny House’ van nog geen meter breed gaat viraal op TikTok

Bron: Daily Mail | Beeld: Pexels