Ai: deze 4 voedingsmiddelen stimuleren snurken

snurken stimuleren

Eet dit dus vooral niet als je stilletjes de nacht door wilt komen

Slapeloze nachten door een partner die snurkt? Of ben jij zelf juist degene die nachtenlang kan zagen? Het blijkt dat voeding een rol kan spelen bij het aanwakkeren van dat nachtelijke lawaai. De volgende producten kun je daarom dan ook beter vermijden voor het slapengaan.  

Snurken tegengaan

Om positief te beginnen, zijn er ook eetwaren die snurken juist kunnen tegengaan. Honing en ui hebben beide ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen de luchtwegen openen. Hierdoor zijn ze ideaal zijn voor mensen die ’s nachts veel geluid produceren. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om gedurende de dag voldoende water te drinken. Dit houdt de slijmvliezen vochtig, wat zorgt voor een ongehinderde ademhaling.

Cafeïne

Cafeïnehoudende dranken, zoals koffie, energiedrankjes en bepaalde soorten thee, stimuleren de productie van adrenaline in je lichaam. Dit is een uitkomst voor wanneer je de dag energiek wilt beginnen of een intensieve sportsessie op de planning hebt, maar minder gunstig wanneer het tijd is om te gaan slapen. Cafeïne belemmert niet alleen je vermogen om slaperig te worden, maar het vergroot ook nog eens de kans op snurken. De extra adrenaline die vrijkomt, kan namelijk leiden tot vernauwing van de luchtwegen.

Zuivel

Een overmatige consumptie van zuivelproducten kan de productie van slijm stimuleren. Dit kan leiden tot zwelling in de keel, waardoor je onbewust anders gaat ademen en het snurken wordt bevorderd. Een glaasje melk is dus helemaal niet zo goed voor elk!

Rood vlees

Vooral mensen die veel sporten, neigen ernaar om veel vlees op te nemen in hun dieet door de eiwitten die het bevat. Hoewel dit gunstig kan zijn voor spieropbouw, kan het minder positieve effecten hebben op je slaapgedrag. Het hoge eiwitgehalte kan namelijk leiden tot een overproductie van slijm, terwijl de verzadigde vetten de nasale luchtwegen kunnen irriteren.

Pittig voedsel

Ben je een liefhebber van pittig eten? Dan zou het goed kunnen dat dit de reden is achter het geluid dat jij ’s nachts produceert. Het eten van pikant voedsel kan namelijk je keel irriteren, wat resulteert in een toename van slijm en uiteindelijk leidt tot flink gesnurk tijdens je slaap.

Lees ook: Aha! Dít is hoeveel thee je op een dag mag drinken

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels