Eloise van Oranje steelt de show op social media

Eloise social media

De 18-jarige royal geeft een kijkje in haar dagelijks leven

Hoe nieuwsgierig we ook zijn naar het tienerleven van een prinses, we moeten het vaak doen met persfoto’s, uitgelekte filmpjes en af en toe een interview met onze Amalia, Alexia en Ariane. Hoewel deze drie prinsessen niet openbaar op social media verschijnen, staat hun nichtje Eloise van Oranje sinds kort in de spotlight. De 18-jarige gravin deelt graag kiekjes van haar dagelijks leven. Met een nieuwe mijlpaal op social media lijkt Eloise populairder dan ooit.

In het openbaar

Dat we niet veel van de prinsessen te zien krijgen, heeft alles te maken met de mediacode van de koninklijke familie. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gunnen hun dochters een zo normaal mogelijke jeugd buiten de schijnwerpers. Ook foto’s en filmpjes op sociale media gaan meestal snel weer offline. Voor gravin Eloise, dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, geldt dit echter niet. Het oudste kleinkind van Beatrix schittert namelijk op social media.

Meer dan 20.000 volgers

Het Instagram-profiel van de jonge gravin is sinds kort openbaar te bekijken. De kiekjes van Eloise leveren haar in heel korte tijd 20.000 volgers op. Op haar profiel zijn onder andere selfies en foto’s met vriendinnen te vinden. Eloise deelt in haar ‘Instagram-verhaal’ korte filmpjes van haar dagelijks leven, van het uitzoeken van haar kledingkast tot haar lekkere ontbijtjes. Veel volgers smullen van de beelden van de royal die openhartig haar tienerleven deelt. Zelf vindt Eloise het ongelooflijk dat zoveel mensen haar al weten te vinden op social media.

Negatieve reacties

Dat in de spotlight staan niet alleen maar voordelen met zich meebrengt, heeft Eloise al ondervonden. De gravin behaalde onlangs haar middelbareschooldiploma en werd toen overladen met negatieve reacties, omdat scholieren in 2020 een diploma behalen zonder eindexamen te doen. De kleindochter van Beatrix liet toen al zien dat ze wel stevig in haar schoenen stond en beet van zich af. Gelukkig voor Eloise kon ze ook op een hoop felicitaties rekenen en zorgt de publiciteit rondom haar profiel ervoor dat de gravin populairder is dan ooit tevoren.

“Ik hou van jullie”

De 18-jarige weet zich goed te schikken in haar nieuwe rol als geliefde royal. Ze neemt de tijd om vragen van haar Instagramvolgers te beantwoorden en spreekt vaak haar dankbaarheid uit voor alle felicitaties en lieve berichten van volgers. “Wauw ik kan niet geloven dat er zo veel mensen bij zijn gekomen…ik hou van jullie” liet de gravin onlangs weten op haar pagina.

Lees ook: Filmpjes van playbackende Alexia bijna miljoen keer bekeken op TikTok

Bron: RTL Boulevard, Instagram @eloisevanoranje | Beeld: RVD – Jeroen van der Meyde