Gebruik jij koffiefilters alleen om koffie te zetten? Zonde, je kan er zoveel meer mee!

Poetsen, deppen en filteren: koffiefilters kunnen het allemaal!

Veel mensen hebben tegenwoordig een Nespresso, Senseo of Dolce Gusto apparaat in de keuken staan. Deze mensen zullen zich nu wel achter de oren krabben, want wat zijn die filters handig! Je kan ze voor veel meer gebruiken dan alleen koffie zetten. Natuurlijk hoef je niet meteen afscheid te nemen van je geliefde Nespresso, maar filters kopen is wel aan te raden!

Wist je overigens waar het randje aan het filter echt voor bedoeld is?

Koffiedik

Om filterkoffie te zetten heb je natuurlijk een koffiefilter nodig om het koffiedik te scheiden van de koffie. Dit filter is uitgevonden door de uit Dresden afkomstige vrouw Melitta Bentz, die hier op 8 juli 1908 patent voor verkreeg. Zij kwam op het idee omdat zij zich ergerde aan koffiedik in de kopjes. Hierop bedacht ze een papieren filter, gemaakt van een vloeipapier uit een schoolschrift van haar zoon, dat zij in een metalen schaaltje legde waarin zij gaatjes had geprikt. Toen zij daarop complimenten van haar dameskransje kreeg, besloot zij patent aan te vragen. Nog datzelfde jaar startte zij een onderneming. En het koffiefilter zoals wij dat kennen was geboren!

Randje

Nu proppen de meeste mensen het filter gewoon in het apparaat en hierdoor lijkt het soms alsof het filter te groot is. Niets is minder waar, we doen het massaal verkeerd! Ooit bedacht waarom er een randje op het koffiefilter zit? Met dat geribbelde randje kun je het koffiefilter netjes vouwen zodat-ie wel past in je apparaat. Dat staat meestal netjes uitgelegd op de achterkant van de verpakking, maar wie leest dat nou nog? Jouw koffiefilter past voortaan altijd perfect in je koffiezetapparaat!


Pagina 1/2