Klanten Intratuin geschrokken door verblijf levende flamingo’s

flamingo's

In het tuincentrum worden al jarenlang levende flamingo’s gehouden

Bezoekers van Intratuin Utrecht verbazen zich over de levende flamingo’s die al jarenlang in het tuincentrum wonen. Al eerder werd tevergeefs actie gevoerd om de roze vogels naar een beter verblijf te brengen. Door een Tweet van een klant laait de discussie weer op: ‘Wat een treurnis.’

Verbaasde bezoekers

“Huh?! Ik was net in Intratuin Utrecht en daar staan dus flamingo’s. Levende flamingo’s. Op 15 ongelukkige vierkante meters voor een muur geverfd beton en een plastic zeil met strand erop?!?!?!” schrijft Jeroen Wienen op Twitter. De tuincentrumbezoeker voegt daarbij een foto van het flamingohok. Veel mensen schrikken van de omgeving waarin de flamingo’s wonen: “Wat een trieste bedoening daar,” laat een Twitteraar weten. “Dat is toch geen omgeving voor vogels om te leven.”

Eerdere ophef

Het is niet de eerste keer dat er ophef is rondom de vogels in het tuincentrum. De flamingo’s wonen inmiddels 30 jaar in de Utrechtse Intratuin. Regelmatig zijn er acties geweest om de dieren naar een beter verblijf te brengen. In 2009 leek het er even op dat ze naar dierenpark Amersfoort konden verhuizen. Elf jaar later staan de flamingo’s echter nog steeds in hetzelfde verblijf. Op Twitter verbazen veel bezoekers zich erover dat de situatie van de dieren na al die tijd nog niet veranderd is.

Afspraak met Dierenbescherming

Bij het verblijf van de flamingo’s hangt een bordje met uitleg van de Intratuin. “Het is voor ons niet mogelijk om naar een ander plekje te verhuizen. De Dierenbescherming en Intratuin hebben met elkaar afgesproken dat als er een van ons dood gaat er daarna wordt gekeken of wij het nog naar ons zin hebben,” is daarop te lezen. Veel mensen reageren verbaasd op deze verklaring. “Verhuizen kan niet, maar als er één dood gaat, is dat plots wel een optie?” vraagt een verontwaardigde Twitteraar zich af. Een woordvoeder van de Intratuin laat aan Editie NL weten dat het aan de eigenaar is of de flamingo’s nog blijven.

Lees ook: Heftig: kinderen op het nippertje uit snikhete auto gered

Bron: RTL Nieuws, Twitter | Beeld: Unsplash