Zo kies je de beste kerstboom uit


Dit jaar kies je de beste kerstboom

Veel mensen kijken er alweer naar uit: het kopen van een kerstboom. Want ondanks de vele goede nepbomen die in de aanbieding zijn, vinden veel huishoudens het toch net wat sfeervoller om een échte boom aan te schaffen. Maar als je dat doet, wil je wel waar voor je geld natuurlijk. Wij leggen je uit hoe je de beste kerstboom uitkiest en hoe je deze mooi houdt.

Je wil natuurlijk niet met kerst rond een zielig kaal en bruin boompje zitten…

Vers

Het belangrijkste bij het kopen van een kerstboom is om te kijken of hij wel vers is. Schud daarom stiekem even aan de boom. Vallen er al allemaal naalden op de grond? Sla deze boom (of verkoper!) dan over, want deze kerstboom is verre van vers. Als hij bij het kopen al een boel naalden verliest, zit jij geheid met kerst met een zielig kaal boompje opgescheept.

Stam of kluit

Er zijn zoveel opties! Wij raden je aan om sowieso een boom met kluit te kiezen. Ja, deze zijn ietsje duurder, maar je hebt er dan ook langer profijt van omdat je deze water kunt geven. Nog een tip: ga voor een boom die al in een pot staat. Grote kans dat deze ín de pot is gekweekt en daardoor geen beschadigde wortels heeft zoals die in een zak.

Acclimatiseren

Kerstbomen worden meestal gewoon buiten gekweekt en bewaard. Daarom is de overgang van de winterse kou naar jouw warme woonkamer best groot. Laat een boom daarom acclimatiseren door hem eerst een dag in de garage, schuur of koele bijkeuken of hal staan. Een temperatuurverschil van twintig graden kan een boom simpelweg niet aan. Als de boom een dagje heeft geacclimatiseerd kan je hem doorplaatsen naar een warmere ruimte. Zo laat de kerstboom minder naalden los.

Plek

En als laatste, zoek een mooi plekje voor de boom! Het liefst is dit ver verwijderd van de radiator, omdat de kerstboom niet tegen de hitte en droge lucht kan. Houd je huis daarom ook een beetje vochtig in de tijd dat je een kerstboom hebt door een kommetje of bakje met water op de verwarming te zetten. Zet de kerstboom nooit in direct zonlicht, maar liever op een lichte plaats zonder direct licht.

Nu je boom een mooi plekje heeft, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Lees daarom deze tip om je kerstboom mooi te houden.

Lees ook: Kerstmarkt in Maastricht dit jaar groter dan ooit!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Helping | Beeld: Pixabay