Deze producten zou je eigenlijk nooit in de vriezer moeten bewaren!

vriezer

Er zijn producten die je ver van de vriezer moet houden

Dankzij de vriezer kunnen we kliekjes lang bewaren, wordt een fles wijn snel koel en hebben altijd vers brood in huis. Ontzettend handig dus, wij kunnen niet meer zonder. Maar wist je dat lang niet alles in de vriezer thuishoort? Voordat je weer de hele vrieskist aan het volladen bent is het handig om te weten wat je beter niet in de vriezer kan bewaren!

Deze producten kun je beter niet in de vriezer bewaren.

Zuivel
Als je favoriete kwark in de aanbieding is kun je beter een hoeveelheid kopen dat je voor de houdbaarheidsdatum opeet, want zuivel kun je absoluut niet invriezen. Wanneer yoghurt of kwark ontdooit wordt het een korrelige substantie en daar wordt je niet vrolijk van. Je kunt er wel yoghurtijs van maken, maar invriezen en weer ontdooien is geen goed idee.

Koffie
Wil jij je versgemalen koffiebonen zo lang mogelijk vers houden? Dan zou je denken dat je er goed aan doet om een zak in de vriezer te bewaren, maar niets is minder waar. Het vochtigheidsgehalte van je diepvries fluctueert regelmatig doordat je de deur vaak open en dichtdoet. En hier is de koffieboon erg gevoelig voor, zo gaat de geur en smaak snel verloren. Bewaar de bonen in een afsluitbare op op een donkere, koele plek.

Bepaalde fruitsoorten
Fruit dat je ingevroren koopt bewaar je uiteraard ook zo, maar vers fruit kan je echt beter in de fruitschaal bewaren. Ben je iets anders van plan met de volgende fruitsoorten: meloen, sinaasappel, citroen, limoen, appel, peer en grapefruit? Bewaar ze dan in de fruitschaal óf – voor een ultra lange houdbaarheid – in de koelkast.

Lees ook: Het heerst weer: zo zorg je ervoor dat jij die verkoudheid niet overneemt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels